4 TAS 2020 Editor’s Choicea za REL


REL subwooferi dobili su čak 4 Editor’s Choice priznanja za 2020. godinu u legendarnom audio magazinu The Absolute Sound.

Ne postoji audio sistem koji se ne može unaprijediti nekim od REL bas modula – od minijaturnog Tzero do veličanstvenih “six-pack” stalagmita modela No.25.

I to nije nikakva floskula – naprimjer minijaturni Tzero vanjskog volumena od svega 11 litara (kutijica cca. 20x20x20 cm) može unaprijediti zvuk para Wharfedale Linton zvučnika koji imaju kabinete od 56 litara svaki i bas drivere promjera 20 cm. Zvučna slika se širi u svim dimenzijama, a dinamika i pojava detalja koji dotad nisu bili jasno čujni pomiču ukupni zvuk za pokoju klasu gore.

Uz takve performanse i vrlo razumne cijene (Tzero – 3.280 kn), REL je najefikasniji upgrade u audio svijetu, a pogotovo u audio sistemima s malim zvučnicima bilo koje kategorije.

Jedan od najpopularnijih RELova – dragulj među subovima – S/812, s aktivnim driverom od 30 cm, karbonskom pasivnom membranom također od 30 cm i pojačalom od 800 W. No čak i podatak o -6 dB ekstenziji od 19 Hz manje je impresivan od brzine REL subova i njihove sposobnosti da se neprimjetno ukomponiraju zvuk glavnih zvučnika

Najnovija generacija omogućuje da se i s modelom S/812 formira six-pack

Pogledajte vrlo zanimljive prezentacije ova 4 REL modela u riječima njihovog tvorca Johna Huntera.