audiolab 6000A Play


Početkom ovog mjeseca audiolab je predstavio novitet u svojoj najpopularnijoj seriji 6000. Tehnologija i forma ovog noviteta postoje od ranije, ali novost je da su integrirano pojačalo 6000A i network streamer 6000N Play spojeni u jedan uređaj – 6000A Play.

I A i N Play su dosad bili recenzirani u vodećim medijima i dobivali odlične ocjene – sve do onih “uređaj godine”.

Ovakav supermoderan spoj dogodio se na pravom mjestu i u pravo vrijeme. 6000A je izvrsno malo pojačalo samo po sebi, pa iako s pravom očekujete da pojačalo od 6.295 kn zvuči odlično, sigurni smo da ćete se iznenaditi koliko je to zapravo dobro. Odnosno koliko je decentni 6000A zvukom blizu puno skupljim i gabaritnijim pojačalima te koliko bolje zvuči od svojedobno slavnog prethodnika i uzora iz osamdesetih godina – pojačala 8000A.

U 6000A ugrađeno je MM phono pretpojačalo, DAC sa toslink i SP/DIF ulazima i tri digitalna filtera koji može obraditi praktički sve današnje low i hi-res formate, plus Bluetooth funkcionalnost i jako dobro pojačalo za slušalice!

Kako u priključcima ima i odvojene Power i Pre ulaze/izlaze, cijeli komplet je moguće koristiti kao pretpojačalo/DAC/Streamer za neko drugo snažnije pojačalo.

audiolab 6000A Play na mrežu se može spojiti kabelom ili Wi-Fijem

Na sve to i za ukupnu cijenu od 7.865 kn 6000A Play dodaje i pristup streaming servisima, glazbi s DLNA servera, internet radiju

Upravo na dan ove objave najpopularniji glazbeni streaming servis Spotify postao je dostupan u Hrvatskoj. Slušajući kombinaciju serije 6000 i Spotifyja mora vam se nametnuti misao kako danas živimo ono što je za generacije ljubitelja glazbe bila čista znanstvena fantastika.

Današnji mladi ljubitelj glazbe može uroniti u prave oceane fenomenalne glazbe i zvuka od kojeg se naježi koža već samo ako ima taj mali i dostižni audiolab 6000A Play i par dobrih slušalica poput Meze 99 Classics (2.414 kn). Samo još struja i flat internet.

Fenomenalne Meze Audio 99 Classics zatvorene slušalice u walnut/silver finišu – moćan bas, odlična tonska ravnoteža, bogatstvo tekstura i raskošna prostranost zvučne slike

No ako imate prostor i mir za rocking your world, 6000A Play će pokazati što mogu fini i moćni zvučnici poput Wharfedale Linton ili Denton Heritage, odnosno neki od modernih komada iz EVO4 serije, naprimjer minijaturni EVO4.1.

Dodate li još i bas modul poput REL T7i imat ćete sistem koji će raskošnim i moćnim zvukom zbuniti i iskusne audiofile, a sve to iz samo jednog audio uređaja kojeg je lako postaviti i uklopiti u bilo koji prostor.

Wharfedale EVO4.1 s REL T7i subwooferom – kristalno čist, dinamičan i autoritativan zvuk sa svakom glazbom iz zvučnika čija najveća dimenzija jedva prelazi 30 cm