Gold Note PA-10 – napokon pojačalo u seriji 10


Gold Note seriju 10 čini nekoliko audio uređaja kompaktnih dimenzija (širina 20 cm), a čak dva od njih spadaju u najpopularnije proizvode Gold Notea uopće.

Na prvom mjestu je MM/MC phono pretpojačalo PH-10, phono koji je dobio svoj glowing review u valjda svakom kutku svijeta, a ocjene posvuda liče na ovu Jeffa Dorgaya iz Tone Audia: “Otkriva razinu glazbenih informacija kakvu bih očekivao od puno skuplje komponente. Koristili smo phono sekcije od $60.000 pa nisu imale takve mogućnosti podešenja. Drago mi je da smo PH-10 dali jedno od priznanja Exceptional value za 2017. godinu”.

PH-10 MM/MC phono pretpojačalo / gold finiš


Na PH-10 se istovremeno mogu priključiti dva gramofona, a sva regulacija obavlja se jednim multifunkcijskim gumbom na prednjoj ploči. Sve je super pregledno na TFT displayu – birate ulaz, tip zvučnice, teret, pojačanje i što je vrlo rijetko, tip krivulje ekvalizacije. Tu je standardna RIAA, te Decca i Columbia krivulje. Display se može i ugasiti.

Drugi hit je “kameleonski” DAC/streamer DS-10. To je uređaj s 4 četiri funkcije
– DAC (PCM do 32bit/768kHz & DSD512 native)
– streamer (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, Airplay, streaming servisi Roon, Tidal, Qobuz, Airplay, Spotify, Deezer, V-Tuner, s kojih može svirati DSD, PCM i MQA, kućni server, USB stickovi, USB na računalo)
– pretpojačalo (RCA i XLR izlazi)
– pojačalo za slušalice (podesivo snaga 1 W ili 5 W)

DS-10 – DAC, streamer, pretpojačalo i pojačalo za slušalice / silver finiš


“Kameleonski” stoga što su korisniku po prvi put na podešavanje dane neki od osnovnih parametara kojima proizvođači podešavaju svoje DAC-ove, bez da se intervenira u sam signal – podešavaju se parametri koji su ionako funkcije svakog DAC-a – EQCurve (lowpassfilter), De-emphasis curve, Energy level.

Svim funkcijama ovog malog dragulja može se upravljati i putem aplikacije za iOS i Android.

Pojačalo snage PA-10

Prošlog tjedna je Gold Note predstavio prinovu u ovo visoko društvo. Pojačalo snage PA-10 je istih, nevjerojatno kompaktnih dimenzija za potpuno balansirano pojačalo snage 2x 75 W na 8 Ohma. PA-10 može pokrenuti i vrlo nezgodne zvučnike, pa će u 2 Ohma dati čak 2 x 300 W.

PA-10 – pojačalo snage, stereo 2 x 75 W na 8 Ohma ili bridge u monoblok 1 x 300 W na 8 Ohma / gold finiš

PA-10 se može premostiti u mono-blok koji tada ima nevjerojatnih 300 W na 8 Ohma i čak 600 W na 4 Ohma.

PA-10 nije pojačalo u D-klasi, no jasno je da koristi vrlo inovativne tehnologije.

PA-10 – pogled u elektroniku, potpuno balansirani ustroj, nije pojačalo u D-klasi / black finiš

Kvaliteta izrade je poslovično vrlo visoka, vrhunske elektroničke komponente, CNC obrađeno kućište od aluminija iz jednog komada, kvalitetni konektori.

Kao i na najboljem Gold Note pojačalu PA-1175, na PA-10 je moguće birati veći ili manji Damping faktor i tako ga prilagoditi iznimno širokom spektru zvučnika. Korištenje PA-10 kao mono-bloka ne povećava samo snagu već diže i kvalitetu zvuka.

PA-10 – stražnja ploča, RCA i XLR ulazi, sklopke stereo/mono i damping faktor hi/low

Ako se pojačalo s drugim uređajima u seriji poveže GN link kabelom, može ga se postaviti u slave mod i tako cijeli audio sistem uključivati i isključivati s jednog mjesta.

Osim spomenutih uređaja, serija 10 ima još i dva uređaja koja služe kao upgrade vanjska napajanja. To je PST-10, induktivno napajnje za bilo koji Gold Note gramofon, te PSU-10, također induktivno napajanje za phono pretpojačalo PH-10 i DAC/streamer DS-10.

Napajanje PST-10 uz gramofon Mediterraneo
Napajanje PSU-10 uz zvučnike XS-85