Gold Note PH-1000


Gold Note je ovih dana predstavio krunski dragulj gramofonske amplifikacije – PH-1000 – kvalitete zvuka i s mogućnostima kakve ne nudi niti jedan drugi phono na svijetu.

Gold Note danas uz amplifikaciju i napajanja razvija i nudi najnaprednije streamere, DAC-ove i CD playere no najveći fanovi znaju da je prvi proizvod Gold Notea bila gramofonska ručica. Posljednje godine vrlo su posvećene najmodernijim tehnologijama u Hi-Fi elektronici, ali korijeni Gold Notea su duboko analogni. Svi gramofoni u ponudi predstavljaju suštinu “Talijanskog zvuka” prisutnog u svemu što dolazi od ovih vrhunskih toskanskih majstora.

Mediterraneo gramofoni, u finišima u 24-karatnim zlatnim listovima te talijanskom orahu. Vrhunski izvori zvuka za najvažniji digitalni medij i ploče – CD-1000 & PH-1000

Prelijepi Mediterraneo je bio prvi gramofon iz Gold Notea i još uvijek je srce kolekcije od 5 gramofona. Stvaranje Mediterranea tražilo je spoj prekrasnog zvuka ali i osebujnog stila te ljepote i jednostavnosti u podešavanju i slušanju. Izabrani materijali jedan su od ključnih elemenata konačnog zvuka, samo lokalni talijanski izvori koriste se za optimiziranje krutosti i kontrole vibracija. Glavni dio baze je talijanski orah, lakiran ili u ekskluzivnoj verziji koja odaje počast firentinskim majstorima presvučen listićima zlata. Vibracijska kontrola harmonizirana je jezgrenom pločom od poliranog inoksa te gornjim slojem medijapana, također lakiranog do postizanja željenih mehaničkih karakteristika i finiša.

Tanjuri su od ultra dampiranog polimera koji ima iste mehaničke osobine kao i vinilne ploče pa se može koristiti i bez gramofonskog mata. Elektronika svakog od specijalno konstruiranih motora optimizirana je za svaki model posebno što daje uvijek optimalan okretni moment i minimalnu buku pogona. Elegancija Mediterranea dobro sakriva sofisticirani ležaj tanjura, slično kao i izvrsnu ručicu s mogućnošću podešavanja svih parametara.

Gramofon Giglio s ručkom B-7 Ceramic, Machiavelli zvučnicom i PST-10 vanjskim napajanjem za pogon gramofona

DNA tako uspješno dovršenog Mediterranea mogla se onda prenijeti na modele Giglio, Pianosa te Valore 425 Plus i Lite, kao i podržati vrhunske zvučnice u svojim klasama – Tuscany, Machiavelli, Donatello i Vasari.

Gold Note već par godina oduševljava ljubitelje vinila širom svijeta svojim phono-pretpojačalom PH-10, koji im je ujedno i najprodavaniji proizvod.

Finiš od srebra na gramofonu Valore 425 Plus, zlato i orah na Mediterraneu te crna baza Pianose

Novi PH-1000 snažno potcrtava Gold Note kao vrhunske eksperte za vinil, a novi phono nije samo još jedna verzija pretpojačala koje ispravlja standardnu RIAA ekvalizaciju primjenjenju pri rezanju ploče.

U Gold Noteu po prvi put nude rješenje problema za činjenicu da je usprkos postojanju standarda, skoro svaka velika produkcija ploča koristila svoju varijatnu phono ekvalizacije u produkciji. Logično, u reprodukciji je optimalno ako i phono ekvalizer koristi istu takvu krivulju. Koncepcijski, vrhunska tehnička izvedba phono preampa ima smisla tek uz ispravnu krivulju ekvalizacije. Tako dubokim i širokim znanjem u produkciji vinila ne može se pohvaliti niti jedan drugi hi-fi proizvođač. Što i ne čudi jer Gold Note ima i svoju malu produkciju vinila.

Mediterraneo i njegov savršeni partner PH-1000 uz zvučnike A3 EVO

Po prvi put možete čuti najvrijednije ploče onako kako ih je bilo zamišljeno čuti. PH-1000 osim RIAA nudi optimalne phono krivulje i za produkcije Capitol, Columbia/CBS, Deutsche Grammophon, Decca London USA, Decca London UK i Decca Mono 78rpm, Epic, HMW, Mercury, RCA Victor, Philips, Elektra, L’Oliseau-Lyre, Parlophone i druge (ukupno preko 20 preseta). Svaka krivulja još ima i svoju “enhanced” varijantu u kojoj se Gold Note koristi tehnologijom inspiriranom Neuman rezačima ploča, čime se postiže raspon do 50 kHz te još bolja dinamika i muzikalnost. A možete kreirati i do četiri vlastite ekvalizacijske krivulje. PH-1000 ima tri RCA i tri XLR ulaza (XLR samo za MC), podešenja za sva moguća opterećenja i kapacitete zvučnica, podesivi gain od minus do plus 9 dB. Sve se to može konfigurirati za svaki ulaz posebno i automatski memorirati. Tu je i stereo/mono prekidač, zamjena kanala L-R, subsonic rumble filter…

Svi parametri podešenja phono pretpojačala vidljivi su na informativnom zaslonu i mogu se podešavati pomoću SKC kontrole bez prekida reprodukcije ploče

Vrhunski zvuk, tehnička kvaliteta i kvaliteta izrade su na razini na kojoj se u proizvodu ovakvog ranga očekuju i tu ne treba trošiti riječi. No ukoliko PH-1000 želite još unaprijediti, Gold Note to može svojim već poznatim indukcijskim vanjskim napajanjima PSU-1250 ili PSU-1000. Slično, ako preferirate cijevnu notu cijelog ansambla – tu su cijevni bufferi TUBE-1012 i TUBE-1006.

OK, PH-1000 ima još i pojačalo za slušalice, koje radi u A-klasi kao i ostatak PH-1000, pa ako želite najkraći put do zvuka iz brazde – to je to. A opcija je i interno pretpojačalo u A-klasi…

U jednoj rečenici – najnaprednije i naopremljenije phono pretpojačalo na svijetu.