Shunyata Everest 8000


Shunyatin novi referentni power distributor, odnosno razvodna letva za mrežni napon kako bismo ga kod nas nazvali, dobio je ranije ove godine Golden Ear priznanje u The Absolute Soundu (što je i za očekivati ako se radi o Shunyatinom flagshipu), no prije par dana je izašla i vrlo zanimljiva recenzija u The Audio Beatu.

“Connect your system, amps and all, to the Everest 8000 and you will hear it at its best, without excuse or reservation.”

Shunyatine razvodne kutije, koje su ujedno i power conditioneri, odnosno filteri mrežnog napona, koriste sasvim unikatnu tehnologiju kakve nema kod bilo koje konkurencije i koja se u usporedbi s drugima čini kao da nije zemaljska. Što je najvažnije, zvučni (i mjerni) rezultati također su bolji od bilo kojih drugih power conditionera ili power regeneratora. Kod Shunyate je gušenje smetnji toliko da se Shunyatini uređaji koriste i u medicini i u vojnoj industriji, a restrikcija jakosti struje istovremeno ne postoji pa su također i logičan izbor za studije za snimanje i mastering, i naravno vrhunske kućne audio sisteme, za bilo koje uređaje, male i velike potrošnje.

Naravno da svojom cijenom (8000 EUR za 8 utičnica bez ikakvih restrikcija jakosti struje) Everest ne može ući u sve sisteme u kojima bi od njega bilo značajne koristi, no utoliko je i must have za bilo koji sistem koji ima vrhunske aspiracije.

Everest 8000 s utičnicama za američko tržište

“I’ve never heard a single component elevate so many aspects of an audio system’s sonic performance in quite the way as the Everest 8000 does.”

Kao i kod jeftinije filtracije, filtracija struje ima utjecaj na sve komponente sistema pa je dobivena vrijednost veća nego što se čini dok jednom tako nešto ne uklopite u svoj sistem.

Zapravo se nikad za neku komponentu unutar svog roda ne može reći da je baš najbolja, no ovdje to nije slučajno – Shunyata Everest 8000 je trenutno najbolja filtracija struje iz mreže.

“It gets my vote as one of the best audio values here and now.”

Everest 8000 sa Schuko utičnicama

“After hearing what the Everest 8000 can do, I find it difficult to imagine settling for music playback without it.”

“The Everest 8000 is a no-holds-barred reference component that delivers a clear view of the audiophile promised land — stunning transparency, lifelike dynamics and the sort of nuance and detail that can turn merely listening to a musical performance into an emotional experience.”

Recenzija u The Audio Beatu zaključuje kako je Everest 8000 referentna audio komponenta bez ikakvih ograničenja, a cijeli review pročitajte na linku:

Shunyata Research Everest 8000 / The Audio Beat 2020/09