Tko je taj Allen Sides?


Skoro je nemoguće da bilo koji audiofil ili ljubitelj glazbe nije “slušao” Allena Sidesa, no mnogi ipak nisu čuli za njegovo ime.

Mastermind i istinski golden ear svog Ocean Way Audija, Allen je za svoj rad u studiju tri puta osvojio Grammy®, snimio je preko 1000 albuma koji su se prodali u ukupno preko milijardu primjeraka (u vrijeme dok se glazba kupovala u materijalnom obliku), a u glazbeni biznis je ušao jer je kao tinejdžer shvatio da postoji tek nekoliko albuma koji zvuče dovoljno dobro da mogu pokazati koliko su fantastični zvučnici koje je slagao u svojoj garaži krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Allenova najvažnija premisa je kako nema nikakvog razloga da studijski monitori i kućni zvučnici zvuče različito, te kako zvučnici ne smiju ni uljepšavati zvuk koji do njih dolazi.

Od svojih početaka Allen Sides je učinio toliko da je postao institucija, a o njegovim Ocean Way zvučnicima najbolje govore kolege, neki od njih također prave legende u svom području.

/// Bruce Swedien – snimatelj, legenda, (Michael Jackson, Quincy Jones…)

Ocean Way monitorski zvučnici su mi najbolji zvučnici u životu ”

/// Bernie Grundman – Mastering inžinjer, legenda…

” Ako netko zna kako konstruirati i izvući najbolje iz zvučničkih monitora, to je Allen Sides. Njegovi monitori će od vas napraviti boljeg snimatelja. “

/// Steve Vai – gitaristička legenda (solo, Frank Zappa, David Lee Roth…)

” Miksati na Ocean Way zvučnicima je takav užitak, kao da je svaki dan Božić. ”

/// Bill Putnam Jr. – Universal Studios CEO

” To je zvuk koji sam čekao “

/// Nigel Godrich – producent i snimatelj (Radiohead, Beck, Paul McCartney…)

“Jedini veliki monitori koje smatram korisnima su Ocean Way. Zvuče fantastično, ali bez uljepšavanja. Topli su i muzikalni, ali i doista praktični, užitak ih je slušati.”

/// Chris Lord Alge – Mix engineer (Green Day, Eric Clapton, Phil Collins…)

“Sad imam glavne monitore koji imaju smisla. Pokušat ću ipak otići kući umjesto da ovdje prosjedim cijelu noć slušajući glazbu na svojim novim Ocean Way Audio zvučnicima.”

/// Dave Grohl – Nirvana, Foo Fighters

“Zvučnici koje je Allen napravio za moj studio, koji koristimo za miksanje albuma Foo Fightersa daju mi glazbu onako kako je želim čuti, vrlo glasnu i vrlo jasnu.”

/// Ed Cherney – snimatelj i producent (The Rolling Stones, Bonnie Raitt, Eric Clapton…)

“Od slušanja glazbe na ovim zvučnicima me prolaze trnci. Čekao sam dvadeset godina da čujem velike zvučnike koji tako dobro zvuče.”

Ocean Way Audio HR2 u kućnom okruženju

/// George Massenburg – snimatelj i producent (Earth Wind & Fire, Linda Ronstadt)

“Kad počnete ozbiljno razmišljati o velikim zvučničkim monitorima, onda su ovo oni o kojima morate ozbiljno razmisliti.”

/// Flying Lotus – producent i umjetnik (Kendrick Lamar, Thundercat, Cartoon Network)

“Zvučnici Ocean Way zvuče izvrsno u mom studiju, a kad dovršim pjesmu, poslušam je u autu i zvuči savršeno. Sad sam siguran da je ono što čujem u studiju upravo ono što ću čuti gdje god da pustim svoju glazbu.”

/// Jack Joseph Puig – snimatelj i producent (U2, Lady Gaga, Green Day…)

” Točni i raskošni zvučnici Ocean Way Audio jednako su impresivni u bilo kom prostoru ”

/// Jay Baumgardner – snimatelj i producent (Bush, Evanescence, Papa Roach…)

” Najprije smo nove Allenove zvučnike poslušali u Ocean Way showroomu i bili smo vrlo impresionirani. Kasnije smo ih postavili u mom studiju uz moje postojeće zvučnike i totalno su nas razvalili. ”

/// Leslie Ann Jones – voditeljica poslovanja na Skywalker Ranchu Georgea Lucasa

” Ne padaju mi na pamet neki drugi veliki zvučnici koje bih radije imala u Skywalker studiju od Allenovih Ocean Way monitora ”

/// Scott Litt – producent (R.E.M., Nirvana…)

” Apsolutno sam oduševljen sa svojim Ocean Way zvučnicima. Savršeni su u mom prostoru. Dobro se prilagođavaju. Ljudi ih vole. ”

/// Steve Aoki – producent, DJ

” Allen Sides i Ocean Way isporučili su ono što trebam kako bih mogao miksati, i sve čuti točno, i tako sam nabrijan… ”

Ocean Way Audio HR4S (naprijed) i HR3 (straga) u studijskom okruženju