Wilson Benesch Precision 2.0


“These floorstanders set the bar at this level”

What Hi-Fi? 2021-01

Britanski What HiFi? je ovih dana objavio recenziju Wilson Benesch Precision 2.0 zvučnika koja zaključuje kako P2.0 predstavlja referencu za vrhunski zvuk u svojoj cjenovnoj klasi. Godinu ranije jednako je ocijenio i kanadski magazin Novopress.

“If you’re trying to find a loudspeaker with a higher sound quality than Wilson Benesch’s Precision P2.0 anywhere near its asking price, don’t bother.

Why…? Stated succinctly, because none exist.”

NovoPress 2019-11

Wilson Benesch je svoju Precision seriju predstavio još prije 2 godine, bez velike pompe. Ovi zvučnici ni sami po sebi nisu pompozni, elegantni su i ugodne veličine za svaki prostor, a unikatne tehnologije koje krase ovo zvučničko remek djelo nimalo ne strše, tehnička sofisticiranost i kompleksnost njihovih kabineta jako su dobro sakrivene. No sve u trenu postaje jasno kad P2.0 spojite na adekvatnu amplifikaciju i izvore zvuka, na kojima u ovom slučaju nema smisla štedjeti.

Dobar pogled na vrhunske vlastite zvučničke jedinice koje Wilson Benesch razvija i kontinuirano rafinira već skoro 30 godina. U pozadini je model Precision 3.0

Na Too Loud Festu 2019. godine za naše prvo predstavljanje bez puno razmišljanja odlučili smo se upravo za Wilson Benesch P2.0. Uz Aesthetix aplifikaciju i Gold Note izvore zvuka Precision 2.0 su zvučali spektakularno i jednostavno su oduševili. P2.0 već na prvo slušanje otkrivaju što mogu, no kako slušanje odmiče čine se još bolji i bolji. Prirodne ravnoteže, dinamični i energični i u tihom slušanju, s lakoćom i glatko prezentiraju prostor i fine nijanse, sve bez ikakvog napora čak i na vrlo velikim glasnoćama.

Precision 2.0 zvučnike amplificirala je vrhunska Aesthetix elektronika te Gold Note gramofoni, DAC i streamer. Prilagodbi akustici prostora doprinijeli su i REL subwooferi i PSI AVAA aktivni apsorberi. Filtraciju napona odradili su Shunyata filteri i kabeli te Powergrip filteri

RECENZIJE

What HiFi? 2021 / Hi-Fi Advice 2020 / NovoPress 2019

P2.0 deliver a sound that is solid, dynamic and powerful as well as vivid, open and communicative.
But in the true spirit of Wilson Benesch, they combine their energetic delivery with pleasant smoothness and a hint of warmth to make for an easy to listen to yet always engaging performance.

Hi-Fi Advice 2020

Serija Precision je početna serija Wilson Benesch ponude, čine je tri modela P1.0, P2.0 i P3.0
Elegantni i kompaktni, P2.0 ničim ne odaju da su prilično teški, 50 kg. Wilson Benesch je osim po razvoju svojih zvučničkih jedinica poznat i po razvoju kabineta, tako da ovaj neveliki kabinet, uz inertnost i vrhunsku kontrolu vibracija ima i osjetno veći interni volumen nego uobičajeni kabineti te veličine